A projektgazda

A projektgazda Magyar Nemzeti Balett Alapítvány célja ifjú, tehetséges koreografusok és balettművészek és munkájának támogatása, számukra megjelenési lehetőség biztosítása, szakmai fejlődésük támogatása.

A Magyar Nemzeti Balett Alapítványt 1996 évben alapították azzal a  céllal,  hogy a rendelkezésére álló eszközökkel segítse a Magyar Nemzeti Balett (a Magyar Állami Operaház balett együttese) és tagjainak szakmai tevékenységét, fejlődését.

Az Alapítvány a Fővárosi Törvényszék a 7.Pk.61.448/1996/28.sz.(2015.március 17.) végzése szerint a 2011. évi CLXXV. Törvény alapján közhasznú szervezet.  

Az alapítás óta eltelt több mint 20 évben a Magyar Nemzeti Balett Alapítvány folyamatosan segítette a magyar balettművészet szakmai színvonalának emelését változatos produkciók létrehozásával, támogatásával, menedzselésével.

Az Alapítvány 1999-től már 15 alkalommal megrendezett est keretén belül lehetőséget teremt a koreografálni szándékozó fiatal táncművészeknek és a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatóinak a kibontakozásra.  Fontosnak tartjuk hogy felnőhessen egy ifjú koreográfus nemzedék, amely a mind a klasszikus balett, mind a klasszikus balett technikájára épülő, modern kortárs, táncművészetben is új alkotásokat hoz létre.

Ez a projekt szervesen illeszkedett az Alapítvány tevékenységébe. A teljes kurzus és annak nyilvános eseményei, így a gálaest is, az Alapítvány által elnyert támogatásból valósult meg.

A projekt a Magyar Táncművészeti Főiskola (2017 februártól Magyar Táncművészeti Egyetem) közreműködésével valósult meg.